Dagbesteding

Volta biedt de volgende vormen van dagbesteding / verblijfszorg.

  1. Vakantie / weekend opvang
  2. Begeleide bijbaan
  3. Oppas onder begeleiding
  4. Crisisopvang

Vakantie / weekend opvang

Opvang van een of meerdere dagdelen. We gaan bv dagjes uit, kinderen kunnen knutselen bij Volta, etc. Inclusief maaltijden en drinken. Max. 6 kinderen per begeleider en evt. een assistent. Begeleiders hebben minimaal hbo werk-/denkniveau en een opleiding in sociaal pedagogische richting of onderwijs en affiniteit met pedagogiek. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 19 jaar. Op afspraak.

Begeleide bijbaan

Dagbesteding waarbij kinderen worden gestimuleerd om klusjes te doen om geld te verdienen. Ze worden daarvoor betaald door Volta. Ze kunnen klusjes doen als opruimen, schoonmaken, sorteren, technische klussen (verven, zagen, timmeren etc.). Ze leren nieuwe dingen en worden begeleid door begeleiders met minimaal hbo werk-/denkniveau en een opleiding in sociaal pedagogische richting of onderwijs en affiniteit met pedagogiek.

We bieden dit aan voor max. 2 jongeren per dag. Vooral geschikt voor kinderen en jongeren van 10 t/m 19 jaar. Bv. als tijdelijke dagbesteding (max. 3 maanden) voor schoolverlaters, scholieren die geschorst zijn, en die behoefte hebben aan een zinvolle besteding van de dag, etc.

Oppas onder begeleiding

Het kind wordt begeleid door een oppas in dienst bij Volta. De oppas is meestal een scholier of student van 16 t/m 21 jaar. Een oppas begeleidt 1 of 2 kinderen, afhankelijk van ervaring van de oppas en de behoeftes van het kind. De oppas werkzaamheden vinden plaats in de werkplaats bij Volta onder toezicht van een pedagoog hbo werk-/denkniveau of hoger. Kinderen kunnen binnen en buiten spelen, knutselen, koken, of huiswerk maken. De oppas wordt intensief begeleid. Geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Tarieven

  • €15,- per uur per kind